Non/Stop hívhat minket

+36303813800

+36308702060

Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zár szerelése azonnali kiszállás, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.


Hevederzár betét cseréje házilag?

hevederzár betét cseréje házilag

A bejárati ajtó egy védelmi vonal, aminek emiatt muszáj jól működnie ebből a szempontból. Az által, hogy milyen zár található az ajtón, a biztonságot is ennek függvényében növelhetjük. A jelenleg elérhető különböző zárak nem mindegyike megfelelő minőségű ebből a szempontból. Ez alapján, ha nem elég az ajtóban lévő zár nyújtotta biztonság, akkor pedig szükség esetén érdemes hevederzárat felszereltetni, hogy megerősítsük ezt a védelmet.

A hevederzár használatával megakadályozhatjuk az ajtók befeszítését vagy megrongálását, illetve a törés és fúrás, valamint a finomnyitás ellen is védelmet nyújt. Ezért a betörések ellen gyakorta ezt a zárat szereltetik fel az emberek, legfőképp panellakások ajtajára. A védelem szempontjából sokkal hatékonyabb, mint egy szimpla lakat. Egy hagyományos kilincses zár erre nem képes, ezért ezekben az esetekben másodlagos védelemnek szokták alkalmazni. Válasszunk magas szintű védelemmel ellátott, minőségi hevederzárat, mivel együtt a két szerkezet már sokkal hatékonyabb lesz majd!

a hevederzár betét cseréje házilag, miben más a hevederzár betét?

Az átlagos felépítésű zárbetétben egy úgynevezett tolóka helyezkedik el középen, azonban a hevederzárnál itt egy fogaskerék található, ami ismerős lehet a több pontos biztonsági ajtók kapcsán is (pl. Hisec, illetve sok más). A kulcs elfordításakor ez a fogaskerekes szerkezet mozgatja a menetes orsót, amivel a rudak vagy acéltüskék záródnak, kitolódnak. Ilyen felépítéssel rendelkezik egy hevederzár belül.

Az ilyen típusú zár nagyon hatékony abból a szempontból, hogy milyen nehéz feltörni, kárt tenni benne a bejutás érdekében. Ezért is lényeges, hogyha baj van vele, nem működik megfelelően, akkor minél előbb cseréltessük ki!

 

Hevederzár betét méretek:

Számos gyártó, típus és méret létezik a zárbetétek kapcsán, ezért sem mindegy, hogy milyen az új alkatrész, amit szeretnénk beszerelni vagy beszereltetni. Nem érdemes pár ezer forint miatt az olcsóbb, gyengább minőséget választani. Ha cserélni kell a zárbetétet, akkor több szempont is van, amit figyelni kell az új alkatrész kiválasztásánál. Ezen információk közül az egyik a fogaskerekek fogainak száma, illetve a fogaskerék átmérője, de változó adat lehet a zárbetét mérete, ami 4-8 cm közötti lehet.

Amennyiben tisztában vagyunk vele, hogy mit kell mérni a hevederzár kapcsán, akkor könnyebb dolgunk lesz az új zárbetét beszerzésével, a termékek közti válogatással, hiszen vagy ezer lehetőség áll rendelkezésre. Az említett fogaskerék alatt lévő rögzítő furat közepétől kell mérnünk, méghozzá a zárbetét széléig és mindkét oldalra.

A legegyszerűbb megoldás itt is az, ha magunkkal visszük a régi betétet és azt bemutatjuk a szaküzletben azért, hogy biztos jó legyen a választás. Így biztosan nem nyúlhatunk mellé sőt, a legjobb, ha magát a hevederzárat is elvisszük. Esetleg ez furcsának és túlzásnak tűnhet, ebben egyet érthetünk, azonban a hevederzárat az ajtóra általában mindössze pár csavarral rögzítik. Ha cserére szorul a heveder zár betét, akkor az a legkönnyebb, ha leszereljük a helyéről az egészet a néhány csavar kiszerelésével és elvisszük magunkkal a zárszaküzletbe, ahol így egyszerűen meg tudják mondani, hogy milyen zártípus szükséges esetünkben. Ezzel ellentétben a cilinderbetét kiszerelése már nagyobb kihívást jelent.

Ha másolásvédett a zárbetét, akkor ahhoz mellékelni szoktak egy kártyát, amire szükség lesz, amennyiben kulcsot szeretnénk másoltatni. A kulcsmásolás elvégzését tehát csakis kódkártya segítségével lehet igénybe venni. Nálunk a legelterjedtebb a vízszintes hevederzár, de létezik még függőleges és olyan is, amit nem csak egyszárnyú ajtóra, hanem kétszárnyú ajtóra is fel lehet szerelni.

 

Hevederzár betét cseréje házilag vagy zárszerelővel?

Ahogyan azt az előbb is kiemeltük, nem egyszerű dolog a csere, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha rábízzuk egy szakemberre. A zárszerelő pontosan tudni fogja, hogy milyen zárbetét kell az adott darabhoz, márkához (ABUS, TITAN, Euro Elzett, Mul T Lock, Roto, stb.), illetve rövid idő alatt, szakszerűen ki fogja tudni cserélni a betétet a lakásba a helyszínen. Szerencsére erre viszonylag ritkán kell sort keríteni, de ha valami nem jól működik, akkor ne halogassuk a dolgot! Így nem kell az összes típust végigböngészni a kínálatokból, hanem a szerelő a kategóriák közül egyszerűen ki fogja tudni választani a megfelelőt, a keresés nem ránk marad.

Bár ezekből is többfajta létezik, a miskolci hevederzár gyakran kerül felszerelésre Magyarországon. Lemezzel vagy csavarral lehet ezeket a helyükre rögzíteni. Ha lemezes a rögzítés, akkor van könnyebb dolgunk, hiszen itt csak a pajzs eltávolítását kell megoldani és a zárbetétet már könnyedén ki lehet húzni. Másik esetben jön szóba a teljes hevederzár leszerelése, avagy az ajtóról történő eltávolítás.

Nem kell megijedni, a Zárbarát szakemberi számára ez rutin feladat, tehát ha meggyűlik a baja a szereléssel, akkor a hevederzár betéthez és annak szereléséhez nyugodtak kereshet minket! Non-stop szolgáltatásaink az ország szinte teljes területét lefedik, ráadásul hétvégén is elérhetőek vagyunk partnereink, ügyfeleink számára!

Hívjon minket bizalommal hevederzárak, hevederzárzárbetét szerelés miatt bármikor, a zárszerviz akár egy órán belüli kiszállással meg tudja oldani a zárbetétekkel kapcsolatos teendőket! Általunk kedvező feltételek mellett, gyorsan és jó áron végeztetheti el a szerelést.



További blog cikkek...





Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Békéscsaba, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Debrecen, Diósd, Dombóvár, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, GyőrKaposvár, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kistarcsa, Maglód, Miskolc, Monor, Nagykanizsa, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Székesfehérvár, Szeged, Szekszárd, Szigetszentmiklós, SzolnokSzombathely, SiófokSopron, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, VeszprémZalaegerszeg

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.



Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 17. fsz. Ü-3
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
06303813800 vagy 06308702060
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 



További oldalaink: