Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zárak szerelése azonnali kiszállással, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.

Ajtózár választási tanácsok

A legfontosabb szempont a biztonságos ajtó kiválasztása amihez egy jó minőségű ajtózár társul. Miért fontos ez?

A megfelelően elkészített biztonsági ajtót rongálással rövid idő alatt gyakorlatilag nem lehet kinyitni. Általános tapasztalatunk, hogy ha meg is próbálnak egy biztonsági fém ajtót felfeszíteni, miután észreveszik milyen ajtóval is állnak szemben, a behatolási kísérletet megszakítják.

 Régen az emberek abban a hitben éltek hogy több zárral rendelkező ajtók megfelelnek igényeiknek, azonban a mai technikának köszönhetően már elég egy több ponton záródó biztonságos zárral felszerelt ajtót vásárolni és máris biztonságban tudhatják otthonukat.

KESO zarAjánlott MABISZ minősítésű termékeket, vagy ismertebb, jó hírű zárat érdemes vásárolni. Egyik ilyen nemzetközileg elismert márka a svájci KESO.

Sajnos az emberek többsége nem akar költeni jobb minőségű, tartós zárakra, amik természetesen jóval többe kerülnek, mint a rosszabb minőségű sok esetben semmit nem érő zárak. Később, mikor már az olcsóbb zárat kell harmadszorra kicserélni, vagy egy sajnálatos betörés után döbbenünk rá arra, hogy jobb lett volna első alkalommal a minőségi kicsit drágább zárat vásárolni.

Zárcsere esetén minden esetben minőségi zárak kerüljenek felhasználásra, hiszen az olcsó zárak roppant módon megnövelik a betörés esélyét. Az olcsó zár nagyságrendekkel kevesebbe kerül, mint a szaküzletekben kapható zárak. Érdemes tudni, hogy az olcsó zárak minden esetben biztonsági rést jelentenek. Amikor a beépítésre kerülő zár nagyon olcsó, és nem szaküzletből kerül beszerzésre, akkor az általában nem felel meg az alapvető biztonsági kívánalmaknak, és a nyílászáró, általában a bejárati ajtó nagyon könnyen nyithatóvá válik kulcs nélkül.

A minőségi zárak kategóriájába tartozik a minőségi zárszerelés, ami hasonlóan fontos tényező a biztonság érdekében, mint a minőségi zár. Bár a zárszerelés olyan folyamat, melyet nagyon sok ember képes elvégezni, de a szakértő zárszerelés minden esetben sokkal biztonságosabb, még ha az nem is látszik kívülről. A házilag végzett zárcsere nem csupán egy szakember számára látható, hanem azok számára is, akik szintén jártasak a zárszerelésben, csak éppen a zárnyitás a specialitásuk, ezek az illetéktelen behatolók. A betörés elkerülése végett a minőségi zárcsere akkor tökéletes, ha a zár is jó minőségű, valamint a beépítés is szakértelemmel van elvégezve.

Biztosítók követelményei ajtózárakra

  • az ajtószerkezetek reteszhúzás ellen védettek,
  • az ajtók zárását biztonsági zár végzi.
  •  

Biztonsági zárnak minősül:

  • a minimum 5 csapos hengerzár,
  • a minimum 6 rotoros mágneszár,
  • a kéttollú kulcsos zár,
  • a szám- vagy betűjel kombinációs zár, amennyiben a variációs lehetőségek száma a 10 000-et meghaladja,
  • az egyedi minősített lamellás zár,
  • illetve minden olyan zár, amely a fentiekkel azonos biztonsági fokozatú.

Mit kell tenni, ha betörnek a lakásba?

ajtozar valasztasBetörés esetén mindenek előtt értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum 2 napon belül a biztosítót is. A biztosító online illetve Call Centeren keresztül fogadja a bejelentéseket. A biztosító csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után - melynek tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását - téríti meg a keletkezett kárt.

Milyen zárnak kell lennie az ajtón, hogy a biztosító betörésnél fizessen?

A betöréses lopás térítésének feltétele, hogy a lakás/épület legalább minimális mechanikai védelemmel rendelkezzen. A minimális mechanikai védelem egyik feltétele, hogy az ajtók zárása biztonsági zárral (pl.: 5 csapos hengerzár, minimum 6 rotoros mágneszár vagy két tollú kulcsos zár) valósuljon meg. A biztosító a védelmi szint figyelembevételével meghatározott limitekig vállalja a kockázatot a biztosítási összegen belül. Elvesztett vagy ellopott kulccsal történő visszaélés esetén nem fizet a biztosító!

Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 21.
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
00 36-30 / 870-2060
00 36-30 / 381-3800
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 


Zár-Home Kft. a Google Plus-on