Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zárak szerelése azonnali kiszállással, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.

Autólopás elleni védekezés

Nagy igazság, hogy nincs ellophatatlan autó, viszont ha tehetsz ellen, akkor már jó úton járunk. Két egyforma autó közül az egyikben van valamilyen lopás gátló berendezés, akkor biztos, hogy nem azt viszik el. Van mechanikus és elektronikus lopás védelem. A mechanikus rendszerek általában alacsonyabb szintű védelmet jelentenek. pl: kormányzár, váltózár, üvegbe gravírozott rendszám.

Az elektromos rendszerek fejlettebb, biztonságosabb rendszernek számítanak. Pl: riasztó, GPS nyomkövető, indításgátló. Ha a mechanikus és az elektronikus rendszereket egyszerre alkalmazzuk az a legbiztosabb. Ezzel megnehezítjük a tolvajok dolgát. Az autó tolvajok általában megrendelésre dolgoznak, tehát ha nagy értékű autónk van nem érdemes spórolni a védelmi rendszereken, szereltessünk be minél több lopás gátló berendezést. Az autólopás elleni védekezés eszközeit mindig szakemberekkel szereltessük be, így autónkat is védjük a helytelen beszereléstől és biztos, hogy működni is fog az eszköz a kellő pillanatban.

Ha viszont már megtörtént a baj, akkor a következő lépés az hogy megnehezítsük a tolvajok helyzetét azzal, hogy ne tudják tovább értékesíteni. Léteznek speciális UV fényben látható festékek, amivel az üvegbe gravírozhatjuk a rendszámot.
Néhány lopási technika, melyet nem árt, ha ismerünk.

Az egyik, amikor betöréssel vagy besugárzással szerzik meg az autó kulcsait és úgy viszik el az autónkat. Hiszen mindenki az előszobába a tartja a kulcsot az ajtó mellett vagy a fogason a nadrág zsebébe vagy éppen az előszobába hagyott női táskába.

Következő módszer a rablás. Az autóval megállunk pl.: piros lámpánál, az autó ajtaját feltépve kényszerítenek a kiszállásra. Ezért mindig legyen bezárva az ajtó, még menet közben is és nem árt ha van beszerelve rablás gátló. Ami akkor aktiválódik, ha járó motor mellett kinyitják a vezető felőli ajtót.

Harmadik a trükkös lopásnak nevezett módszer. Ennek az a lényege, hogy a vezető úgy száll ki az autóból, hogy a kulcs benne van. Ekkor az egyik elkövető beugrik az autóba és elhajt vele. Természetesen valami ürüggyel veszik ár erre, pl: a kapu elé tolják a kukát így nem tud kiállni a sofőr. A parkoló autó hátuljára csörgő konzervdobozt kötnek, amit a tulajdonos megnéz. Vagy balesetet színlelnek. Tehát nagyon fontos, hogy, ha kiszállunk a kocsiból ne hagyjuk benne a kulcsot.

Sajnos ez a felsorolás korántsem tükrözi a tolvajok, rablók és bűnözők leleményességét. És ne felejtsük el, hogy ma már nem az autó márkája szabja meg azt, hogy milyen autót lopnak el. Természetesen vannak kedveltebb márkák: Az autólopási statisztikákból az is ki derül ki, hogy a a német autókat a legkedveltebbek , ezután jönnek a francia és olasz autók majd az angol, japán, svéd, és végül a koreai autók.
Egy normál családi autónál az alábbi variáció megoldást jelent a tolvajok ellen. Motortér-zárral kombinált váltózár, kiegészítve egy profi kormányzárral, egy indításgátlóval már megfelelő védelmet biztosít. Ennek költsége koránt sem akkora, mint amit el kell viselnünk egy ellopott autó esetében.

Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 21.
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
00 36-30 / 870-2060
00 36-30 / 381-3800
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 


Zár-Home Kft. a Google Plus-on