Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zárak szerelése azonnali kiszállással, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.

Betörésvédelem ablak esetében

A betörések során leggyakrabban a nyílászárókon, ablakon, erkélyajtón jutnak be. Nyitva hagyott ablak, megrongált ajtó vagy ablakon keresztül. Ezért nagyon fontos ennek a megerősítése a lehető legbiztonságosabbá tétele. A normál nyílászárók, ablakok sajnos nem rendelkeznek a MABISZ által minősített betörés elleni védelemmel, és nem is várhatjuk el, hogy a találékony, fejlődő betörőkkel, tolvajokkal, fejlődő technikájukkal versenyeznek.

De a jó hír az, hogy ezeket utólag is beépíthetjük a biztonsági technikákat pl: biztonsági zárvasalat, biztonsági üveg. Ezek a technikák nem nyújtanak teljes védelmet, sajnos, de jelentősen megnehezítik a betörők dolgát. Lehet, hogy ha már egy jól felszerelt nyílászárót, ablakot látnak nem is kezdenek hozzá a „munkához". Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy értékeinket és életünket megvédjük, és az anyagi része szerintem elhanyagolható.

Leggyakoribb módszer az ablak kiemelése, egy egyszerű csavarhúzóval a betörő kifeszíti az ablakot a tokból és már bent is van. Nagyon meglepő, legalábbis számomra, hogy nem az ablak betörése az elsődleges, bár az igaz, hogy az nagy zajjal jár. Mindig a legegyszerűbb betörési mód ellen kezdjük a védekezést, azonban itt nem lehet megállni. Figyelem attól függően, hogy hol van az ingatlan más és más betörés védelem nyújt megfelelő védelmet. Nem mindegy hogy Budapesten vagy vidéken, családi házba vagy panelba akarnak bejutni a betörők. Érdemes tudnod, hogy a biztosítókat addig nem érdekli a lakásod, vagy a házad biztonsági felszereltsége, amíg nem történik baj.

Ez a felsorolás azonban, minden káreseménynél számít:

  • - van-e riasztó, és milyen típusú, be van-e kötve távfelügyeleti céghez
  • - hány zár van az ajtódon és az milyen minőségű
  • - az ablak, vagy az ajtó anyagának a minősége
  • - ablaknál, erkélyajtónál a vasalat milyensége
  • - milyen üveg van az ablakkeretben, biztonsági vagy normál
  • - hány ponton záródik a nyílászáró
  • - van-e az a „bizonyos" MABISZ minősítése a nyílászárónak.

Az első pontban említett riasztó nagyon fontos eleme az ablak és ajtón való betörés meghiúsításának. Legalapvetőbb eleme a nyílásérzékelő, a szabotázsvédelem, a mozgásérzékelő és persze a megfelelően hangos sziréna. Ez csak akkor lehet hatásos, ha minden ablaknál van nyílásérzékelő és mozgásérzékelő minden helységbe. És ha még biztosabbra akarsz menni, legyen a riasztó bekötve egy általad leellenőrzött távfelügyeleti vagy biztonsági céghez. Az ellenőrzési azért fontos, hogy tudd, milyen segítséget nyújt neked a cég betörés esetén és nem csak a havi díjakat szedi be. Azt azonban megállapíthatjuk, hogy ez lényegesen olcsóbb megoldás, mint a MABISZ minősítéses ajtók, ablakok beszerzése. Hiszen a minősítés lejár, és akkor kezdhetjük elölről.
Bízom benne, hogy némi segítséget tudtam nyújtani a megfelelő döntés meghozatalához, hogy lakásod, házad, értékeid és nem utolsó sorban családod biztonságba legyen.

Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 21.
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
00 36-30 / 870-2060
00 36-30 / 381-3800
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 


Zár-Home Kft. a Google Plus-on