Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zárak szerelése azonnali kiszállással, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.

Milyen zárbetétet vásároljunk 2.rész

Ha már tudjuk a zárbetétünk méretét nincs más dolgunk mint kiválasztani a típust. Amit elméletileg a gyártó ráír a termék csomagolására, sajnos nem mindig fedi a valóságot. A MABISZ minősítéssel rendelkező zárak esetében könnyebb a dolgunk, hisz a terméket bevizsgálták és a vizsgálati eredményről a minősítési dokumentációban tájékozódhatunk. Néha, aki először olvassa nem érti, mert túlságosan szakmai nyelven fogalmazódott, de legalább a minősítési fokozatát látjuk belőle.

Itt kitérnék az általánosan ismert zárnyitási módszerekre. Savazás, fúrás, hengerzártörés, maghúzás, finom-nyitás.

Savmaratási módszerrel szinte nem történik betörés! Az elmúlt 20 év feletti tapasztalatunk alapján. Hogy miért:-nincs rá ideje a betörőnek! Sok idő amíg a sav átmarja a csapokat,illetve annyira roncsolódik közben,hogy utána azért nem lehet kinyitni.Tehát ez a védelem nem is fontos, viszont jó reklámszöveg.

Fúrásálló? Maximum "védett". Ezért a zárbetét nyitása csupán a fúrószár minőségétől és hozzáértéstől függ. Betörést ezzel a zárnyitási módszerrel ritkán követnek el, de ez azért fontos védelmi funkció. Mindenképpen érdeklődjünk mitől is fúrás-védett, milyen mechanikai akadályok vannak a zárbetétbe beépítve.

Törésálló? Max. védett. Ez a nyitási módszer is csak szerszám és ügyesség függő. Valamilyen védelmi szintet lehet a zárbetétbe beépíteni de a legfontosabb,hogy ne lehessen megfogni! Ez nagyon gyakori betörési és nyitási módszer.

Maghúzás? Használt de nem gyakori módszer amit a betörök csak azért kedvelnek mert halk, viszont sok bosszúságot okozhat számukra az ajtónyitás közben. Maghúzás ellen igazából csak a hátulról felépített, vastag rotorperemű zárbetét véd.

Finom-nyitás? Ez az a módszer amit a filmekben is gyakran láthatunk. Halk, gyors, roncsolásmentes. Igen elterjedt zárnyitási módszer lett az utóbbi években. A zárfésüléshez szükséges szerszámokat használati útmutatóval (kisfilm) együtt könnyedén meg lehet rendelni az interneten. Megtanulni sem túlságosan nehéz feladat az egyszerűbb zárbetétek zárnyitását. A Magyar törvények szerint még a roncsolásmentes nyitásra alkalmas eszköz birtoklása is bűncselekmény!

Tehát nagyon fontos a zárbetét minősége! Mivel nagyon sok szempontból meg kell vizsgálni milyen zárat is válaszunk érdemes miden képen zárszerelő véleményét kikérni vásárlás előtt.

Hamarosan más szempontokat figyelembe véve is segítünk a zárcsere esetén felmerülő kérdésekben.

Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 21.
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
00 36-30 / 870-2060
00 36-30 / 381-3800
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 


Zár-Home Kft. a Google Plus-on