Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zárak szerelése azonnali kiszállással, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.

Zárjavítás házilag

Az egyszerűbb zárjavítást a műszaki érzékkel rendelkezők is elvégezhetik otthonukban. Néhány hasznos tanácsot mutatunk be, mellyel megelőzhetőek a zárhibák.

 Zárak olajozása

A zárak megfelelő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő kenés biztosítása. A szárazon mozgó alkatrészek fokozott kopáshoz, nehezebb működéshez és ezáltal a zárak idő előtti elhasználásához is vezetnek. Ezért nagyon fontos, hogy a zárak karbantartása, időnkénti kenése el legyen végezve. A zárak kenéséhez a legtöbb forgalomban kapható zárolajozó megfelelő. A legtöbb zárolajozó spray-hez hosszú, hajlékony cső is tartozik, mellyel a könnyedén juttathatunk kenőanyagot a nehezen hozzáférhető zárba vagy a zsanérokhoz, ajtópántokhoz. A felesleges, lefolyó kenőanyagot minden esetben távolítsuk el. Általában minimális kenőanyag is elegendő, nem érdemes túlzásokba esni.

Ha a zárszerkezetbe fújunk kenőolajat javasolt a felesleget eltávolítani, hogy a kulcsra tapadó kenőolajjal ne szennyezzük össze később ruhánkat. Ezért a kenőanyag bejuttatása után a kulcsot kétszer-háromszor forgassuk el a zárban, majd a kulcsot kivéve tisztítsuk azt meg egy tiszta ronggyal. Ezt a folyamatot ismételjük meg néhányszor addig, ameddig a kulcson sok kenőanyag található.

A rendszeres kenéssel a nyikorgó ajtók és a nyikorgó zárak is gyakran orvosolhatóak.

Nehezen zárható ajtó kilincs

A legtöbb esetben a nehezen zárható ajtót az ajtó elvetemedése okozza. A zárnyelv ilyenkor nem akad be a megfelelő helyre, és ezért nem lehet bezárni az ajtót. Az ajtó benyomásakor az ajtó ilyen esetben a legtöbbször zárható.

Az ilyen esetben az ajtó újbóli beállításával a probléma gyorsan megszüntethető.

Időnként ajánlatos a rögzítő csavarok ellenőrzése is, mivel azok meglazulása szintén okozhat zárhatósági problémákat.

Az egyszerűbb zárjavítást házilag is elvégezhetjük, azonban javasolt a zárszerelést minden esetben szakemberre bízni. Egyrészt a szakszerű zárszereléssel a későbbi bosszúságok is elkerülhetőek, a profi zárszerelők által elvégzett zárjavítással csak nagyon ritkán van reklamáció, másrészt a zárszerviz az elvégzett munkára garanciát vállal.

Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 21.
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
00 36-30 / 870-2060
00 36-30 / 381-3800
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 


Zár-Home Kft. a Google Plus-on