Non/Stop hívhat minket

+36303813800

+36308702060

Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zár szerelése azonnali kiszállás, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.


Beragadt zár kinyitása házilag vagy szakemberrel?

beragadt zár kinyitása

A hétköznapok rutinjában zajlik az életünk: visszük a gyereket az oviba, suliba, rohanunk a munkába, este ugyanez a kör vissza, jövünk-megyünk, hétvégén barátok, szüleink nagyszüleink látogatása, kutyasétáltatás, játszótér, bevásárlás és még sorolhatnánk. Ezek azok az élethelyzetek, amikor elmegyünk otthonról, majd hazaérkezünk, azaz zárjuk-nyitjuk a bejárati ajtó zárjait. Észre sem vesszük, hogy családtagjainkkal együtt, hányszor történik meg ez naponta, havonta, évente.

Éppen ez az egyik ok, amiért szükséges az, hogy magas minőségű, nagy strapabírású zárat, zárszerkezetet, kilincseket válasszunk a bejárati ajtónkra, amit – valljuk be-, nem mindig rendeltetésszerűen használunk: nagyobb bevásárláskor nyitjuk könyökkel, rácsimpaszkodik a gyerek, vagy csak simán becsapódik, esetleg a kutya is nyitogatja a kilincset.  Természetesen bármennyire igyekszenek a gyártók a folyamatos fejlesztésekkel, még a legmagasabb kategóriába tartozó zárak, zárszerkezetek is változnak idővel (csak az nem mindegy, hogy 20 év múlva, vagy 1 év múlva következik be ez a változás.) 

Mi történik akkor, ha egyik napról a másikra egyszer csak beragadt a zár? Ott állunk tanácstalanul és azokra a feladatainkra, határidőkre gondolunk, amelyeket nem tudunk megvalósítani. Cikáznak a gondolataink tovább, hogy mit tegyünk. Ha lakáson belül ragadtunk, akkor jönnek az ötletszikrák és még örülünk is magunknak, hogy zseniálisak vagyunk.

Elkezdjük a kísérleti módszereket, a zárnyitást házi módszerekkel, pedig lehet, hogy nem kell úgy megijedni. Szükség esetén a Zárbarát szakemberei sietnek kinyitni az ajtót az ügyfél számára!

 

Beragadt zár kinyitása - házi módszerekkel

A házi módszerek, házi praktikák egy beragadt zár esetében olyanok, mint egy idegen országban a teljes sötétségben, navigáció nélkül, a hazafelé vezető utat keresni.

Tapasztalatunk szerint, a beragadt zár nyitásának megoldását, ügyfeleink elsőként az olajozásban látják: napraforgó olaj, vagy babaolaj mindegy, mindkettő csúszik, ettől a zár is csúszni fog  és majd a beragadt zár is kinyílik – gondolják nagyon rosszul. Ne próbálják ezt a módszert, mert a rászáradó olaj nagy kárt tesz a zárba! A mindenképpen kísérletező típusú ügyfeleinknek olaj helyett a WD-40 terméket ajánljuk.

Majd ha mégsem működik, akkor itt jönnek a különböző hajcsatos-, csavarhúzós megoldások. Ahol a beragadt nyelv is látszik, ott pedig a vonalzós, késpengés, bankkártyás trükkök és sok más, amikkel biztosan nem a magad malmára hajtod a szelet, hiába erősíti meg néhány Facebook poszt, hogy bevált. Majd végső gondolatként, mintegy záró felvonásként jön a zárszerelés, avagy inkább a zár leszerelése különböző eszközökkel, és végül a feladás, amikor a telefonon érkezik hozzánk a hívás, hogy jó lenne, ha sietnénk, mert a zár kinyitása gondot okozott, de nagyobb probléma is történt. Amire kiérünk, sokszor egy olajos, összecsikart zárbetét, zárszerkezet, zárvédőpajzs vár minket – van amikor szétszedve.

Annak érdekében, hogy ilyen jellegű kellemetlen állapot ne alakulhasson ki, lehetőleg ne probálkozzon a fenti netes tippek használatával.

Azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy a beragadt zár kinyitását hagyja szakemberre. Kerüljük a házi módszereket, ugyanis a biztonsági ajtózárak, zárszerkezetek házi módszerekkel nem nyithatóak. Speciális eszközök, speciális szaktudás kell hozzá. Nekünk ez a specialitásunk, hívjon minket, azonnal megyünk! Rövid idő alatt kint lesz a szakemberünk, hiszen éjjel-nappal elérhetőek vagyunk, ami a hétvégékre is vonatkozik.

 

Beragadt zár kinyitása szakemberrel – meglepő, de az olcsóbb megoldás!

Miért érdemes elsőként minket hívni, ha gondot okozott a nyitás? Mert a Zárbarát kft. Pest megye mellett, további 19 megyében elérhető. Ez azt jelenti, hogy bármelyik városban lakik az ország területén, ügyeletünknek köszönhetően, hívás után azonnal indulunk és munkatársunk kb. egy órán belül a helyszínre érkezik. Szakemberünk megvizsgálja a zárat, és rövid időn belül megjavítja, kinyitja azt. Szükséges zárcsere esetére, ügyeleti autónkban mindig tartunk magas minőségű biztonsági zárbetéteket, és ha cserélni kell, le is cseréljük. Megközelítőleg másfél-két óra múlva, a beragadt zárja újra működni fog, ezért intézheti dolgait, vagy még időben eléri programját. Nem utolsó sorban, a bejárati ajtaja is esztétikus marad. Mindez elérhető áron!

 

A meghiúsulás okai, típusai:

Arra kevesen gondolnak, hogy ezt a szakmát évekig tanulják mestereink. Ehhez a szakmához, a megszerzett tudás mellett, több mint 20 éves tapasztalat, folyamatos fejlődés és gyakorlat is társul. Nem beszélve a speciális eszközeinkről. Addig nem tudunk mi sem javítani, amíg nem látjuk a probléma okát. Ha ezt kiderítettük, akkor kezdhetjük a megfelelő javítást. Mivel a zár, zárszerkezet, zárbetét márkától, gyártótól, típustól eltérő lehet, így a javításhoz is más módon nyúlunk. Speciális szerszámokkal, speciális tudással oldjuk meg az adott feladatot, problémát.

A beragadt zár kinyitását akadályozhatja mechanikai meghibásodás, amely kialakulhat, az ajtó-, vagy a zárszerkezet esetében. (Ez olyankor fordulhat elő, ha nagy terhelés miatt, változik a zárási görbe).  Beragadhat a zár egy idő után, ha helytelenül van felszerelve, az ajtókeret és az ajtó (ilyen esetben, egy darabig zárható, „nyúlással”, aztán, beragad).

A zár beragadását okozhatják továbbá, a beledugdosott idegen tárgyak, rossz minőségű másolt kulcs, vagy nagyon ritkán előforduló, zárszerkezet gyártási hibája is (Szemre hibátlanul működik a mechanika, de telepítés után, a kulcs nem funkcionál.).

További problémaforrás lehet a zárbetét-, vagy a zárszerkezet meghibásodása (pl. Nem tudjuk bedugni a kulcsot a zárba, nem fordul, vagy épp körbeforog, zárszerkezet esetében pl. a kilincses ajtózár kulcsos nyitás után nem nyitható, stb.) Ha nem nyílik az ajtó, az ajtónyitás meghiúsulásának több oka lehet, az okoknak több fajtája, típusa, amely szaktudást igényel.

A Zárbarát munkatársai, mesterei nemcsak tanulták a szakmát, hanem fejlesztik magukat, mondhatjuk, hogy mindannyian fejlesztjük magunkat és már több mint 20 éve ügyfeleinkért dolgozunk!

 

Zárnyitás a Zárbarát zárspecialistáival, szakembereivel:

Amikor gondot okoz az ajtó nyitása otthonában, irodájában, nyaralójában, mert vacakol a zár, vagy a kulcs beszorult, esetleg beletört, elvesztette, vagy bármi más miatt nem sikerül bejutni ingatlanába, hívjon minket.

A Zárbarát ügyeleti autója, a nap 24 órájában elérhető non stop, akár éjjel, akár ünnepnapon, már 20 megyében. Hívás után azonnal indulunk, és távolságtól, forgalomtól függően a helyszínen vagyunk 30-60 percen belül. Beragadt ajtózárat, autózárat, széfzárat, bármilyen biztonsági zárat roncsolás-mentesen nyitnak zárspecialista szakembereink.

Zárszerviz szolgáltatásunkhoz tartozik egy biztonságtechnikai szaktanácsadás is, az ingatlanok, otthonok védelméért, a betörések megelőzéséért. Sürgősségi szolgáltatásunkat a betörés utáni sajnálatos esetek miatt tartjuk.  Ilyenkor azonnal, elsőbbségi sürgőséggel megyünk a helyszínre és tesszük biztonságossá a betört ajtót. 

Hívjon minket, ha szükségessé válik bármilyen zárral kapcsolatos probléma megoldása, feladat elvégzése: zárcsere, ajtónyitás, autónyitás, zárjavítás, ajtójavítás, lakatosmunka: biztonsági rács készítése,  hevederzár szerelés, elektromos fémkapu javítás, szerelés, stb. A Zárbarát kft. minőségi munkát végez, minőségi anyagokkal, gyorsan, precízen, garanciával, megfizethető áron! Referenciánk, elégedett ügyfeleink!

Non-stop elérhető számunk, ünnepnapokon is hívható: +36 30 381 3800. Várjuk hívását!



További blog cikkek...





Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Békéscsaba, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Debrecen, Diósd, Dombóvár, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, GyőrKaposvár, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kistarcsa, Maglód, Miskolc, Monor, Nagykanizsa, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Székesfehérvár, Szeged, Szekszárd, Szigetszentmiklós, SzolnokSzombathely, SiófokSopron, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, VeszprémZalaegerszeg

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.



Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 17. fsz. Ü-3
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
06303813800 vagy 06308702060
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 



További oldalaink: