Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zárak szerelése azonnali kiszállással, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.

A zárszerelés története

Az ember mindig is igyekezett megvédeni értékeit a betolakodók elől, ám az ezt a célt szolgáló eszközök nem mindig voltak olyan színvonalúak, mint manapság. A kezdetleges zárak fából készültek, és bár túl biztonságosnak nem voltak mondhatóak, de arra legalább jók voltak, hogy a betörők nehezebben férhessenek hozzá az elcsenni kívántakhoz.

Eleinte arra törekedtek, hogy a lopás mindenképpen zajjal járjon, és ez elrettentő erőként lebegjen a betörők, rablók szeme előtt.

Amint a bronz és a vas megjelentek, a zárszerelés is fejlődésnek indult, és idővel egyre biztonságosabb zárakat készítettek a szakemberek. Az ókori Rómában már vaspántokkal védett ládákban védték értéktárgyaikat az emberek, melyekhez a zárak már akkoriban nagyon fejlettek voltak. Lassan a zárszerelés külön iparággá fejlődött, és hamarosan minden értéktárgyakkal rendelkező otthon zárral lett ellátva.

Az úgynevezett fordulatos zárat a 18. században állították elő elsőként. A 19. században kifejlesztett, ejtőreteszes zár és a forgókulcsos megoldás kombinációja volt az elterjedt. Ami biztosan változott a régi korokkal szemben, az nem más, mint a kulcsok tárolása. Az ókorban a ruházaton kívül hordták azt az emberek, mintegy hivalkodva azzal, hogy vagyonosnak számítanak, van mit védeniük a zár használatával. Napjainkban ez már nem így van, igyekszünk óvni még a kulcsainkat is. A korszerű technológiával kialakított biztonsági ajtók és profi zárak sokak otthonában megtalálhatóak ma már, akiknél pedig nem, ott javasolt az elavult rendszerek mihamarabbi kicserélése.

Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Diósd, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 21.
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
00 36-30 / 870-2060
00 36-30 / 381-3800
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 


Zár-Home Kft. a Google Plus-on