Non/Stop hívhat minket

+36303813800

+36308702060

Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zár szerelése azonnali kiszállás, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.


Műanyag erkélyajtó csappantyú.

műanyag erkélyajtó csappantyú

Ismerős a helyzet? Az ember épphogy csak kiszaladna valamiért a teraszra, kertbe vagy az erkélyre, de az ajtón kívül nem található kilincs, viszont bent megy a fűtés. Húzzuk a szánkat, de veszünk egy nagy levegőt: nincs mit tenni. Vagy mégis! Mit tehetünk ilyenkor, hogy kívülről is könnyen be tudjuk huzatni az ajtókat és ne az utcát fűtsük?

A megoldás a huzatzár és a hozzá tartozó csappantyú, ami a nyílászáró alkatrészek között igencsak keresett darab lett mostanra. Elég praktikus tud lenni számos helyzetben, ráadásul olcsó beruházás, hogy a könnyebb ajtócsukást kívülről is mgegvalósíthatssuk.

Műanyag erkélyajtó csappantyú

Mire jó ez a szerkezet és hogyan használható? Az előbbi problémával sokan találkoztak már és találkoznak is, amíg meg nem ismerik ezt a szuper szerkezetet. Amilyen hasznos, olyan olcsón beszerezhető és jó esetben, ha van valaki ügyes ember a háznál, akkor a felszerelése is gyerekjáték!

A legtöbb ajtót, amit azokra a helyekre terveztek, mint az erkély, terasz vagy kert, nem szokás kilinccsel ellátni mindkét oldalról. Persze vannak olyan darabok, amelyeknél ez nem kizárt a beépítés helyétől függetlenül, de általánosságban ezek a nyílászárók nem rendelkeznek külső kilinccsel. Ez egyfajta takarékossági ok is, ellenben nem kell megijedni, mert mindenre van megoldás!

Az erkélyajtó csappantyú utólag is bármikor felszerelhető, így azt az ajtót is be lehet húzni magunk után, aminek nincs mindkét oldalon kilincse. Azért is nevezik huzatfogónak, mert legtöbbször a huzat bejutását akarjuk kiküszöbölni általa, de ezen túl praktikus lehet azokra az esetekre is, amikor a szennyeződéseket vagy a dohányfüstöt akarjuk kizárni.

A csapózár vagy csappantyú az ajtószárny rejtett vasalat-falcába szerelhető fel, avagy nem is látszik, ha az ajtó be van csukva. Az erkélyajtókra a csappantyúk és a húzófogantyúk felszerelését az is el tudja végezni, akinek nincs jelentősebb zárszerelő tapasztalata. Arra viszont nem árt figyelni, hogy milyen típust vásároljunk, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy műanyag vagy fa nyílászárónk van!

 

Lehet kilincset szerelni az erkélyajtóra?

A legegyszerűbb megoldásnak talán az tűnik, hogy lecseréljük a kilincseket, azonban ez nem mindig megoldható. A válasz tehát nem annyira egyszerű, mivel attól függ, hogy milyen vastag a nyílászáró profil. A legtöbb esetben mivel direkt erkély-, terasz ajtónak készülnek ezek a nyílászárók, emiatt vékonyabb profillal rendelkeznek, mint például a bejárati ajtók. Előbbieket körülbelül 8 cm-re gyártják, míg utóbbinál elérheti a 10-12 cm vastagságot is a teraszajtó. Azonban vannak kivételek, és a vastagabb profilra fel lehet szerelni kilincset. Ha Önnek mégis olyasfajta ajtaja van, aminél ez nem megoldható, még mindig ott a másik megoldás a csappantyú és behúzó beszerelése!

 

Milyen csappantyú fajták léteznek és mennyibe kerül a megfelelő alkatrész?

Az erkélyajtó csappantyúk ára attól is függ, hogy alumínium, műanyag vagy fa nyílászáróról van szó. Mindkét változatnál más a felépítés, emiatt eltérő lehet a szerkezet szempontjából a csappantyúk, huzatfogók típusa.

Mindenképp olcsóbb választás a nyílászáró cserénél vagy az új kilincs beszerelésénél. Számos márka és fajta létezik, amelyek kiválasztásában a Zárbarát szakemberei segíteni tudnak! Amennyiben nem biztos a dolgában, de mégis szeretné, ha mielőbb beszerelésre kerülne az alkatrész, abban az esetben forduljon bizalommal hozzánk!

Szakembereink Budapest városában és számos egyéb településen elérhetőek hétfőtől-vasárnapig, non-stop! Rólunk tudni kell, hogy azonnali kiszállással dolgozunk és a termékek, alkatrészek mindig kéznél vannak, hisz előre egyeztetjük az ügyfelekkel az ilyen részleteket!


 



További blog cikkek...





Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Békéscsaba, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Debrecen, Diósd, Dombóvár, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, GyőrKaposvár, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kistarcsa, Maglód, Miskolc, Monor, Nagykanizsa, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Székesfehérvár, Szeged, Szekszárd, Szigetszentmiklós, SzolnokSzombathely, SiófokSopron, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, VeszprémZalaegerszeg

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.



Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 17. fsz. Ü-3
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
06303813800 vagy 06308702060
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 



További oldalaink: