Non/Stop hívhat minket

+36303813800

+36308702060

Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zár szerelése azonnali kiszállás, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.


Kilincsműködtetésű zár működése és cseréje.

kilincsműködtetésű zár

A többpontos záraknál kétféle működési elv létezik. Az egyik a kilincs-, a másik a kulcs-, vagy cilinderműködtetésű zár. 

Mindenképp magasabb szintű védelmet tudnak nyújtani, mint  ahagyományos megoldások, azonban amikor cserére van szükség, sokan elbizonytalanodnak és szakemberre bízzák a dolgot, ami jó választás!

A kilincsműködtetésű zár működése

Ez a zár esetében a kilincs felhúzásával zárjuk a főzárat és a kiegészítő zárási pontokat is. A kilincs felhúzáskor a zárdobozban lévő fogazott szerkezet tolja fel és le a rudakat a záráshoz. Ezt követően, a kulcs elfordításával tudjuk a helyzetet reteszelni, vagyis zárni az ajtót. Ha bezártuk az ajtót, utána a kilincset nem tudjuk lenyomni. Nyitásnál, először a kulcsot fordítjuk, és utána tudjuk a kilincset lenyomni. A kilincsműködtetésű zárat szokták még kilincsfelhúzós, kilincsemelős zárnak is nevezni. A kilincsműködtetésű zárat általában bejárati ajtóknál használjuk. Az ajtóra kilincses veretgarnitúrát szerelünk a mindkét oldalra. Az előlapján található zárási pontok esetében több opció is létezik, lehetnek: kampók, hengeres csapok, nyelvek, de lehet görgős is, stb. A termékek kapcsán a feltételek vagyis a hátránya talán annyi, hogy az ajtóra nem használható a gomb megoldás csak a kilincses, hiszen ennek felhúzásával zárjuk a zárat, a gomb pedig erre nem alkalmas.

                                                          

Hogyan azonosítsuk be a kilincsműködtetésű többpontos ajtózárakat?

Mivel a kilincsműködtetésű, többpontos ajtózárak általában a bejárati ajtóknál jellemzőek, ezért a többpontos zár folyamatos igénybevételnek van kitéve. Naponta többször nyitjuk, zárjuk a bejárati ajtót, család esetében, ez többszörös igénybevételt jelent. Ezért érdemes magas minőségű zárbetétet vásárolni, hogy kellő pontossággal tudjon működni a zárszerkezet akár évtizedekig is. Ellenkező esetben kikophat és fokozatosan ugyan, de idő előtt tönkre is mehet. Ekkor viszont elengedhetetlen a zárszerkezet cseréje. Bármilyen anyagú nyílászáróról van szó (pl. műanyag), ezt is, mint a legtöbb bevéső épületzárat a következők alapján azonosíthatjuk be, ha cserére kerül a sor:

- kilincs tengely – zár előlap távolsága milliméterben

- kilincstengely – kulcslyuk tengely távolsága

- előlap hossza, szélessége, és a formája

- zár mérete

Ha szükségessé válik a zárcsere, akkor érdemes típusában azonos zárat keresnünk, mert a különböző gyártók által használt méretek eltérőek lehetnek ésnem minden alkatrész állítható. A Zárbarát szakemberei Ilyen esetekben is megoldják a problémát, de előfordulhat, hogy némi átalakításra lesz szükség. A gyártó logóját, vagy nevét, az előlapon keressük elsőként, ami lehet EURO Elzett, GU, MACO, ROTO, stb.

 

Kilincsműködtetésű zárcsere azonnal

Ha azonnali zárcserére van szüksége többpontos ajtózár, kilincsek, lakatok, zárbetétek, ajtózárak, vasalat vasalatok esetén, hívjon minket! Zárbarát cégünk, a nap 24 órájában áll az Ön rendelkezésére Budapest minden kerületében és vidéken, 19 megyében egyaránt. Azonnal indulunk, ha elromlott a zár, és a bejárati ajtón kívül reked a család, vagy bármi okból nem tud házába lakásába bejutni. Előfordulhat, hogy már bejutott ugyan a lakásba, de nem tudja bezárni az ajtót. Ekkor már előfordulhat, hogy zárcserére lesz szüksége. 20 év szakmai tapasztalattal a hátunk mögött mondhatjuk, hogy nincs az a típusú ajtózár, zárszerkezet, kilincs működtetésű zár, amelyhez nem tudunk azonnali megoldást nyújtani, legyen az zárszerviz, zárnyitás, zárcsere, zárjavítás.

Nagyon sokan már csak akkor hívnak minket, ha olyan nagy a baj, hogy sem nyitni, sem zárni nem lehet a bejárati ajtót. Pedig problémákat, már hamarabb is érzékelhetjük. Ilyen lehet, ha nehezebben működik a kilincs, nem lehet könnyedén felhúzni, vagy lenyomni, esetleg megakad, nehézkesen mozgatható. Érdemes mielőbb kikérni a szakvéleményünket, hátha csere nélkül javítható a fennálló probléma. Non-stop hívható számunkon bármikor elérhet bennünket és időben tudunk segíteni Önnek. Egy órán belül a helyszínre érkezünk, Budapesten kiszállási díj nélkül. További információk honlapunkon.

 

Adatkezelési tájékoztató



További blog cikkek...





Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Békéscsaba, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Debrecen, Diósd, Dombóvár, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, GyőrKaposvár, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kistarcsa, Maglód, Miskolc, Monor, Nagykanizsa, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Székesfehérvár, Szeged, Szekszárd, Szigetszentmiklós, SzolnokSzombathely, SiófokSopron, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, VeszprémZalaegerszeg

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.



Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 17. fsz. Ü-3
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
06303813800 vagy 06308702060
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 



További oldalaink: