Non/Stop hívhat minket

+36303813800

+36308702060

Tájékoztató!

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy telefonon csak hozzávetőlegesen tudjuk az elvégzendő hibajavítás költségeit megbecsülni. Pontos kalkulációt kizárólag helyszíni felmérés és egyeztetés után tudunk nyújtani.

Budapest területén az állapotfelmérés ingyenes, így az árkalkuláció utáni elállás is díjtalan.
ajtonyitas

Ajtónyitás, zárnyitás +

Rongálásmentes ajtónyitás kulcs nélkül.

ajtonyitas

Zárak szerelése, zárjavítás +

Zár szerelése azonnali kiszállás, garanciával.

ajtonyitas

Lakatos szolgáltatások +

Lakatos munkák elvégzése rövid határidővel.


A zárfeltörés ellen milyen módszerek vannak Budapesten?

zárfeltörés

Zárfeltörést szinte naponta végeznek Budapesten és vidéken egyaránt, sőt vannak olyan kerületek, vidéki városok, ahol kiemelkedően magas a betörések száma. Jellemzően több betörés történik Budapesten azokban a kerületekben, ahol elsősorban családi házak vannak többségben. A betöréshez elég pár perc, és volt nincs értékünk. 

Magyarországon az ajtóbefeszítés (amikor feszítőszerszámot tesznek az ajtótok és az ajtólap közé és az ajtólapot elfeszítik a toktól) és a zárfeltörést használják a betörők.

A feltörésnek több technikája van. A legfejlettebb az, amikor kinyitják a bejárati ajtót, majd maguk után úgy zárják vissza, hogy nyoma sincs a betörésnek. Ilyenkor nem keletkezik még a zárban sem kár. Ezekben az esetben még a biztosítóval való tárgyalások is kudarcba fulladhatnak, ezért ilyenkor kell a rendőrségi szakértő vizsgálata, annak érdekében, hogy legyen bizonyítékunk.

A Zárbarát zárszerviz segít Önnek a megelőzésben, az óvintézkedésben, illetve számíthat ránk akkor is, ha megtörtént a baj. Akkor tudunk megfelelően védekezni a jelenség ellen, ha ismerjük a különböző típusú feltörések technikáját. Most ezeket mutatjuk be Önnek, kizárólag azért, hogy felkészülhessen otthona védelmére és értékeinek megóvására.

 

Zárfeltörés technikák Budapesten és vidéken:

Zárbetét-törés: ez akkor történhet meg, ha a zárbetét mérete nem megfelelő, és így kilóg az ajtó síkjából, illetve nem rendelkezik törésvédelemmel. A zárvédő pajzs is azt a célt szolgálja, hogy a zárat körbeölelve, az ne lógjon ki az ajtó síkjából. Ha ez a zárvédő pajzs rossz minőségű, gyenge akkor elveszíti funkcióját.

Egy rossz minőségű zárvédő pajzs lefeszítése, nem jelent gondot. A kilógó zárbetét egy fogóval is letörhető. Ezek után, a zárszerkezet már szinte bármivel nyitható. A zárbetét-törés pár percig tart, nem jár igazán zajjal sem, a szomszédok sem hallanak meg semmit.

Zárbetétfúrás: ez a módszer azoknál a zárbetéteknél sikeres, amelyik nem rendelkezik fúrás elleni védelemmel. Általában a következőképpen zajlik a folyamat: a zárbetétet megfúrják, a függőlegesen mozgó zárcsapok kisesnek a rugókkal együtt, ezek után könnyedén elforog a zárhenger.

A fúrásvédelemmel ellátott zárbetét esetében viszont, nagyon sokáig tartana a fúrás, mert a zárbetét részeibe kemény fémeket tesznek. Ebben az esetben a betörőknek nincs annyi ideje, hogy megvárják amíg enged a kemény fém, így másképp, vagy inkább máshol próbálkoznak.

Zármanipuláció: A zármanipulációs tecnika ritkábban fordul elő. Ez a módszer, egy olyan eszközt igényel, amelyet a zárba helyezve, a zárbetét csapokat lenyomogatja, sorba, mintha a zárbetét saját kulcsa lenne. Ennek a speciális eszköznek a neve, az úgynevezett zárfésű.

Milyen zárakat lehet vele kinyitni? Sajnos elég sokat, mint például, a fogazott kulcsos-, hagyományos, rosszabb-, és közepesen jó minőségű zárbetéteket. Ez a módszer is pár perc alatt nyitja az ajtót, és nagyon csendes. A jó hír viszont a megelőzéséhez, hogy ebben is tudunk segíteni, melyek azok a zárbetétek, amelyek a zármanipulációs megoldással nem nyithatóak.

Beütő kulcsos (bump-key) módszer: ahogy a kifejezés is mutatja, ehhez szükség van egy beütő kulcshoz, amely az adott zárbetétbe téve, egy-két ráütés után, nyitja a zárat. A módszer nem teszi tönkre a zárat, ugyanis az ütés hatására a zárbetét csapjai nem sérülnek. Ez a technika csendes, rövid ideig tart és nem okoz kárt a zárban.

Magkihúzás módszere: Ennél a technikánál, a zármag kerül kihúzásra úgy, hogy egy akkumulátoros csavarhúzóval, edzett acélcsavart tekernek a kulcs nyílásába, majd azt húzva, kiszakad az egész zárhenger. Ezzel a módszerrel legtöbb zár nyitható, viszont mi tudunk olyat kínálni Önnek, ami ellenáll a magkihúzásnak.

Tehát, bármelyik módszert nézzük, a zár feltörése mindegyik esetben pillanatok kérdése, ha nem megfelelő minőségű, zárat választunk. Mindenképpen indokolt a körültekintő védekezés, jó minőségű, biztonságos megoldásokkal. A betörő is a könnyű megoldást választja, amikor felhasználói, tulajdonosai láthatóan nem védik megfelelően a házat, vagy lakást és inkább azt látogatja meg.

A régi ajtózár, illetve cilinder és tollas zár sokkal könnyebben kinyitható, hiszen az miatt, hogy ilyen elavult, nem nagy nehézség áttörni a "rendszeren". Szükség esetén muszáj korszerűsíteni a zárakat is és újabb, modernebb, egyúttal magasabb biztonságot adó megoldásokra váltani!

Megoldások, amelyeket mi kínálunk:

20 év szakmai tapasztalattal mondhatjuk, hogy mi már szinte mindent láttunk és tapasztaltunk, ami a szakmával kapcsolatos. Kijelenthetjük, hogy a zárbetét az egyik legfontosabb része a zárszerkezetnek így az ajtónak is. A minőség mindig megéri az árát, ez esetben attól sokkal többet. A kiváló minőségű ajtózár otthonunkat és értékeinket védi.

A legbiztonságosabb megoldásokat a legmagasabb kategóriában lévő törésvédett zárbetétek adják. Ezt érdemes kiegészíteni, a kimondottan erős, belül rögzített, átmenőcsavarral ellátott, törésvédő pajzsokkal, amelyek a zárbetétet védik. Ajánljuk, hogy ezt kombinálja hevederzárral, a nagyobb biztonságért.

A maximális védelmet, a „csap a csapban interaktív csapos rendszer nyújtja, amely véd az összes ismert betörés típus ellen: másolás védett, törés védett, fúrás védett, saválló, zármanipulációs módszer védett (finomnyitás).  Mivel hatalmas a kínálat a felsőkategóriájú zárbetétek területén, ezért szívesen segítünk azoknak az ügyfeleinknek, akik tanácsot kérnek a védekezésben.  

A megfelelően kiválasztott zárbetétek mellett, ne felejtsük el az ajtó minőségét sem. Egy könnyen kiszakítható, áttörhető ajtóra bármilyen zárat tehetünk, ha az ajtó a gyenge láncszem. Továbbá érdemes biztonsági rendszerben gondolkodni, mozgásérzékelővel és nyitás érzékelővel. A telefonunk segítségével, a kamerákon keresztül folyamatosan nyomon követhetjük, láthatjuk, mi zajlik otthonunkban, a nap 24 órájában. Riasztót is beszerezhetünk, illetve ahol szükséges lehet, rácsot is felszereltethetünk. Ezeknél az eszközöknél is próbáljuk a minőséget választani.

Cégünk, a Zárbarát, vállal mindenféle lakatosmunkát is: zárcsere, zárbetétek cseréje, hevederzár szerelés, biztonsági ajtó szerelés, biztonsági rácsok felszerelése, Budapesten és vidéken egyaránt. Ha bármi történt az ajtóval, hívjon minket: betörési kísérletet követő zárcsere, vagy ajtó javítás, mi otthon vagyunk akár műanyag, vagy fából készült az ajtók javításában is.

 

mail



További blog cikkek...





Szolgáltatási területünk

szolgaltatasi teruletunk Debrecen Budapest Szigetszentmiklós Gödöllő Érd Nagykovácsi Vecsés Vác Miskolc Székesfehérvár Pécs Győr

Budapest, Békéscsaba, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Debrecen, Diósd, Dombóvár, Dunakeszi, Ecser, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, GyőrKaposvár, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kistarcsa, Maglód, Miskolc, Monor, Nagykanizsa, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Székesfehérvár, Szeged, Szekszárd, Szigetszentmiklós, SzolnokSzombathely, SiófokSopron, Törökbálint, Üllő, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, VeszprémZalaegerszeg

Márkanevek

hörmann, scherlock, dierre, securemme, multi-lock, nívó, fáraó, cisa, turul, hoppe, fab, bks, kaba ces, ikon, mottura, cr, viró, laity, garay, elzett, rotó, gu, macó, schucko, surring, sigénis, winkhause, worne, pavó, metalóplast, kfv, assa-abloy, iseó, titán, mauer, gmb, anbo, grent, keso, dom, evva, dorma, kling, rb-lock, kaba, gege, tesa, mcm, tokoz, icsa, abus, jis, dorcas, atra, s.a.b.



Elérhetőségeink

ZÁR-HOME Kft.
1048 Budapest,
IV. kerület,
Székpatak utca 17. fsz. Ü-3
Adószám: 24373647-2-43
cg.: 01-09-173963
06303813800 vagy 06308702060
tiptopmester@gmail.com
Non-stop nyitva tartás

 



További oldalaink: